Прес-центр22 червня 2020, 08:06

Звернення голови Марківської райдержадміністрації Костянтина Тимуня з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Шановні жителі  Марківського району!

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам’ять  мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна.

Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – таке не стирається з історичної пам’яті.

Для українського народу війна була тотальною. Кожна родина і кожна людина, незалежно  від віку, статі і соціального стану, були втягнуті у надзвичайно жорстокий вир війни. Територія України  була одним з вирішальних театрів бойових дій, де двічі прокотилися смертоносні фронтові вали.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.

Тож згадаймо в цей день у думках і молитвах кожного, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за перемогу у Другій світовій війні.

Вічна та світла їм пам’ять!

 

З повагою,

голова Марківської райдержадміністрації                   Костянтин Тимунь