Прес-центр28 листопада 2020, 16:11

Звернення в.о. голови Марківської райдержадміністрації до Дня пам'яті жертв Голодомору

Шановні жителі Марківщини!

 

Сьогодні,  28 листопада,  в Україні вшановують День пам'яті жертв Голодомору. Голодомору, який забрав життя понад 7 000 000 людей — це страшна частина родинної історії майже кожного українця. Щохвилини від штучного голоду помирало 26 людей. Зникали не лише сім’ї, а й цілі села.    

Голодомор – це геноцид Українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом з наміром знищити, цілком чи частково українську націю.

Нашим спільним обов'язком є гідне вшанування вбитих голодом жертв комуністичного режиму, а також розповісти про причини, наслідки Голодомору та спротив злочинній політиці тоталітарного режиму. Цьогорічні вшанування відбуваються в особливих умовах. Людським життям загрожує пандемія коронавірусної хвороби. Запроваджені карантинні заходи вносять обмеження у проведення масових меморіальних заходів. Але ця обставина не може перешкодити гідному вшануванню пам'яті жертв Голодомору.

Кожен може долучитися до збереження пам’яті та правди про Голодомор:

- запалити свічку у вікні своєї домівки чи біля пам’ятного хреста або меморіалу у День пам'яті жертв голодоморів;
- записати свідчення від родичів-очевидців Голодомору та передати їх до музею.
         Голодомор – сумна і страшна сторінка української історії. Вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей. Схилімо голови в глибокій жалобі за тими, хто загинув голодною смертю, став жертвою репресій тоталітарного режиму.