Прес-центр29 cічня 2020, 11:01

Звернення в.о. голови Марківської райдержадміністрації Олени Цовми до Дня пам’яті героїв Крут

Шановні жителі району!

Щороку 29 січня українці віддають данину пам’яті студентам, які героїчно полягли в бою під Крутами 1918 року, ставши символом героїзму української молоді у боротьбі за незалежну Україну.

Саме у цей день біля села Крути на Чернігівщині, кілька сотень студентів вступили в нерівний бій з більшовицькою армією, який йшов майже п’ять годин.

У бою під Крутами оборонці української державності призупинили наступ противника і здійснили організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. Без особливих військових навичок та недостатньої кількості зброї вони довели, що свою рідну землю українці готові захищати будь-якою ціною.

Сьогодні, як і століття тому, ми знову виборюємо незалежність, свободу та територіальну цілісність української Держави на Сході нашої країни.

Вшановуючи пам’ять загиблих під Крутами, ми низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну. Віддаємо шану нашим захисникам, які сьогодні стоять на сторожі кордонів Української держави.

Вічна шана Героям!

Слава Україні!

 

З повагою в.о. голови Марківської райдержадміністрації Олена Цовма