Прес-центр27 жовтня 2017, 10:10

День визволення України від фашистських загарбників

Під час Другої світової війни найбільш ключові битви відбувалися саме на території України. Те, що відбувалося в 1941-45 роках в нашій країні вирішило долю всієї Європи. У ході визволення України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн. осіб. Саме вони в 1943-44 роках провели кілька вирішальних військових операцій, які й визначили долю війни.

Завершилось все визволенням Ужгорода. Це сталося 27 жовтня 1944 року. Сама операція тривала кілька тижнів, адже почалася битва за місто ще 9 числа. А вже 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон нашої держави. Тоді було 714 спалених міст, 10 млн. загиблих.

Сьогодні, напередодні 73-ї річниці з Дня визволення України від фашистських загарбників відбулась урочиста церемонія покладання вінку до Братської могили загиблим землякам в смт Марківка.

Вшанувати героїчний подвиг і жертовність Українського народу у Другій світовій війні прийшли заступник голови, в.о. голови районної державної адміністрації Ігор Копатько, голова районної ради Андрій Лигута, голова районної ради ветеранів Іван Левченко, представники організацій та установ райцентру.

«Подвиг воїнів-визволителів нашого краю у Другій світовій війні – це приклад мужності і героїзму, яскравий взірець для наслідування представників прийдешніх поколінь, справа честі кожного з нас, щоб вислів «ніхто не забутий, ніщо не забуте» і надалі залишався головним моральним принципом нашого життя», - зазначив Ігор Копатько в своєму виступі. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих земляків.