Прес-центр26 грудня 2017, 11:12

До уваги представників інститутів громадянського суспільства району

1 січня 2013 року набув чинності Закон України «Про громадські об’єднання», що суттєво вніс зміни в правове регулювання створення та діяльності громадських об’єднань. Зокрема, змінилися вимоги до статутів громадських об’єднань.

У пункті 4 Прикінцевих та перехідних положень Закону зазначено, що громадські організації, їх спілки (союзи, асоціації, інші об'єднання громадських організацій), легалізовані на день уведення цього Закону в дію шляхом реєстрації або повідомлення про заснування, не потребують відповідно перереєстрації або повторного подання документів для повідомлення. Статути (положення) громадських організацій, спілок громадських організацій мають бути приведені у відповідність із цим Законом протягом п'яти років з дня введення його в дію. Реєстрація змін до статуту (положення), пов'язаних з уведенням цього Закону в дію, здійснюється без справляння плати за реєстраційні дії протягом п'яти років з дня уведення цього Закону в дію. Отже, строк для приведення статутів у відповідність встановлений до 1 січня 2018 року.

Ознайомитися зі зразками необхідних документів та відповідною інформацією можливо на веб-сайті Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Житомирській області: http://drsu.ztobljust.gov.ua  у рубриці «Відділ державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань» та в соціальній мережі Фейсбук - www.facebook.com/vdrzmizt/ .