Прес-центр17 вересня 2018, 15:09

Готовність об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період сьогодні обговорили на нараді в райдержадміністрації

Готовність об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період – питання номер один, що на даний час стоїть на контролі районної влади. Саме з його обговорення й розпочали розширену апаратну нараду з керівниками підприємств, установ, організацій райцентру, головами селищної та сільських рад, керівниками агроформувань району, яка відбулася сьогодні в залі засідань райдержадміністрації. Провів її голова вказаного органу виконавчої влади Ігор Дзюба.

Так, за словами заступника голови райдержадміністрації Ігоря Копатька,  до роботи в опалювальний період підготовлено  585 м водопровідної мережі, 2 водопровідні насосні станції, 2 свердловини. Із запланованих 27 багатоквартирних житлових будинків, до зими готові 25. Філією «Марківський райавтодор» вже заготовлено 640 т протиожеледного матеріалу, з запланованих 2000 т. У 5-ти загальноосвітніх закладах району на даний час тривають ремонтні роботи з термомодернізації,  решта – повністю готова до роботи в зимовий період.

Також посадовець звернувся з проханням до присутніх керівників,  при формуванні бюджетів на 2019 рік, передбачити кошти на облаштування комерційних вузлів обліку газу засобами дистанційної передачі даних.  

Про можливість отримання нової професії за направленням державної служби зайнятості у своєму виступі говорила заступник начальника відділу надання соціальних послуг Марківського районного центру зайнятості Світлана Бережна. Вона ознайомила присутніх з переліком центрів професійно-технічної освіти ДСЗ та професіями, які можна отримати у них, порядком отримання ваучера і підтвердження результатів неформального професійного навчання.

Зареєструвати та перереєструвати транспортний засіб, замінити та отримати міжнародне посвідчення водія, а також отримати довідку про несудимість, все це сьогодні можливо зробити в Центрі надання адміністративних послуг. З цим присутніх ознайомила директор вказаної установи Світлана Мальцева.

Заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Безсонна поінформувала учасників наради про порядок призначення та надання субсидій мешканцям району для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Жвавою виявилася дискусія навколо питання реформування КЗ «Марківський центр первинної медико-санітарної допомоги» в некомерційне підприємство «Марківський центр первинної медико-санітарної допомоги». З законодавчими аспектами даного питання керівників ознайомила головний лікар вказаної установи Тамара Лигута.