Прес-центр15 квітня 2019, 09:04

"Луганщина - світанок України"

На Марківщині пройшов обласний огляд-конкурс майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина – світанок України»

Обласний огляд-конкурс майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина – світанок України» продовжує крокувати містами та районами нашої області. Огляд-конкурс є творчим звітом закладів культури району перед своєю громадою та підведенням підсумків роботи творчих самодіяльних колективів за два роки.

13 квітня, творчі колективи Марківського району вітали на своїй території організаторів та суддів вищевказаного проекту.

З феєричного флешмобу почали марківчани завойовувати прихильність журі та своїх шанувальників.  

Перед звітним концертом заходу до уваги глядачів у фойє Марківського районного Будинку культури була розгорнута виставка робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва, де були зібрані кращі зразки виробів народних умільців району під гаслом «З Україною в серці».

Продовжився захід виступами кращих вокальних, хореографічних, фольклорних колективів оригінального, театрального та інструментального жанрів. Таке різнобарвне розмаїття приємно дивувало глядачів та журі.

По закінченні концертної програми голова Марківської районної державної адміністрації Ігор Дзюба та голова районної ради Андрій Лигута привітали учасників заходу та почесних гостей, подякувавши організаторам та учасникам огляду – конкурсу за подароване свято мистецтва та таланту. По закінченні заходу, за значний особистий внесок в розвиток культури району, професійну майстерність та участь в обласному огляді-конкурсі «Луганщина – світанок України» всі учасники отримали спільні грамоти райдержадміністрації та районної ради.

Голова журі, директор Луганського обласного центру народної творчості Ірина Дячук висловила щирі слова подяки усім працівникам культури та аматорам народної творчості та вручила всім учасникам дипломи за участь.

Гала-концерт за участю кращих аматорських колективів районів відбудеться 01 червня 2019 року на обласному фестивалі «Луганщина – це Україна!» в рамках відзначення 81-ї річниці Луганської області.

Найкращі колективи будуть запрошені на гала-концерт, який відбудеться 1 червня 2019 року на щорічному відкритому обласному фестивалі «Луганщина – це Україна» у місті Сєвєродонецьк.