Прес-центр16 березня 2018, 10:03

«Марафон актуальних професій»

В рамках проведення обласного щорічного «Марафону актуальних професій» за ініціативою Марківського районного центру зайнятості для учнів 9 класу Марківської гімназії була проведена екскурсія до Державної пожежно-рятувальної частини № 23.

Цікаву та змістовну екскурсію своїми «володіннями» для учнів провів начальник рятувального відділення, прапорщик служби цивільного захисту Петро Самойленко. Школярам були продемонстровані рятувальне обладнання, техніка, одяг, приміщення, але особливу зацікавленість усіх присутніх викликав новий сучасний автомобіль, що нещодавно з’явився у розпорядження працівників пожежно-рятувальної частини. Діти мали змогу оглянути його не лише з зовні, а й з середини.

Також усі охочі мали можливість спробувати одягти пожежно-рятувальний костюм, взяти участь в гасінні уявної пожежі та рятуванні людини під час стихійного лиха. Також, фахівець Марківського районного центру зайнятості Галина Ковалівська, презентувала послуги, що можуть бути запропоновані учнівській молоді.

Такі екскурсії мають позитивне значення в профорієнтаційній роботі з учнівською молоддю, адже знайомлять дітей з професіями безпосередньо в конкретних умовах професійної діяльності, їх значенням для суспільства та розвитку країни.