Прес-центр3 червня 2019, 15:06

Марківщина відсвяткувала Міжнародний день захисту дітей

Щороку, першого червня, ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги.
Так сталося, що цього року свято Дитинства на Марківщині співпало з ювілеєм позашкільної освіти. Тож право першими відкрити парад розважальних заходів, що були заплановані цього дня, надали вихованцям Центру дитячої творчості, які радо запросили усіх бажаючих до районного Будинку культури на свій звітний концерт. Гостинно зустрічала присутніх господарка свята, директор Центру дитячої творчості Тетяна Ільченко. Серед почесних гостей – голова райдержадміністрації Ігор Дзюба та голова районної ради Андрій Лигута. 
Та який же день народження без подарунків. А їх цього дня було чимало – від райдержадміністрації та районної ради Центр дитячої творчості отримав швейну машинку. Т.в.о. голови, секретар селищної ради Лілія Андрієнко від депутатського корпусу вказаного органу місцевого самоврядування подарувала оргтехніку, кошти на придбання сценічних костюмів та взуття осередок творчості отримав від народного депутата України Сергія Шахова та благодійного фонду Валерія Мошенського.
З привітальним словом до присутніх також зверталися начальник відділу освіти райдержадміністрації Анатолій Бородавка та голова Луганської обласної партійної організації «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Микола Ханатов.
Зал районного Будинку культури зібрав цього дня одну велику дружню родину – не лише юних творчих «зірочок», а й їхніх батьків, друзів, знайомих. Цікавими, веселими та запальними були виступи вихованців Центру дитячої творчості. Кращих з них нагородили грамотами райдержадміністрації та районної ради. 
Далі, у дитячому сквері «Казка», на малечу чекала весела розважальна програма з іграми, танцями, різноманітними конкурсами та солодощами. Представники державної прикордонної служби «Марківка» та районного відділу поліції провели ознайомлювальні уроки із правил поводження зі зброєю. Довга черга цікавої малечі стояла приміряти на себе спеціальну амуніцію пожежного-рятувальника та посидіти у яскравій пожежній машині. Користувалися популярністю сьогодні й автомобіль швидкої допомоги.
Організатори свята дякують за спонсорську допомогу у придбанні солодощів для дітей родинам Маріуш й Юлії Боровиків та Олександра і Вікторії Приколотів.
Цього дня голова райдержадміністрації Ігор Дзюба також привітав зі святом й прийомні родини та вручив їм цінні подарунки.