Прес-центр9 листопада 2018, 20:11

Марківщина зустрічала народних артистів

Сьогодні на Марківщині культурна подія високого рівня. З нагоди Дня української мови та писемності, Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва до нас завітали зі святковою програмою  українська співачка, телеведуча, художниця, науковець, громадський діяч, волонтер, президент мистецької агенції «Територія А», президент Фонду відродження культурного середовища Києва, член Громадського фонду Святого Андрія Первозванного, заслужена артистка України, член Національної спілки журналістів України, член Національної спілки художників України, голова Наглядової ради Національного конкурсу «Благодійна Україна». З 2017 року — радник Міністра культури України Анжеліка Рудницька, українська оперна співачка, народна артистка України Наталія Шелепницька, рок-гурт «ОТ VINTA» та українська поп співачка, поет і композитор Е.К.А, молодий виконавець Іван Войцехівський.  Радо вітали гостей на Марківській землі із запашним короваєм вихованці Центру дитячої творчості, які виконали яскравий флешмоб - привітання.

Далі програма святкового заходу продовжилась у приміщенні районного Будинку культури. Відкривали концерт, як і ведеться господарі – чарівні таланти Марківщини.

Найтепліші слова привітання і найщиріші слова вдячності на адресу працівників культосвітніх закладів висловив голова райдержадміністрації Ігор Дзюба. «Дякую вам за те, що стоїте на сторожі наших культурних здобутків та традицій,  пропагуєте моральні принципи і робите життя Марківчан яскравішим. Дякую,  що ділитеся часточками своєї душі, дбаючи про настрій тих, кому даруєте своє мистецтво. Завдяки Вам, – справжнім подвижникам своєї справи, культура Марківщини як галузь, попри всі труднощі та негаразди, розвивається, збагачується новими іменами, цікавими формами роботи»,- наголосив очільник району. Також до привітань приєднався голова районної ради Андрій Лигута.

Традиційна церемонія нагородження вітала кращих з найкращих. Тож подяку управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації вручили провідному методисту Марківського районного Будинку культури Галині Зрожевській та викладачу другої категорії початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу (школа естетичного виховання) Анні Конюховій.

За значний особистий внесок у розвиток культури району, вагомі творчі здобутки, високу професійну майстерність та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури і майстрів народного мистецтва нагородили грамотами райдержадміністрації та районної ради директора Марківського районного Будинку культури Любов Писаревську, режисера-постановника музичної частини культурно-розважальних програм Марківського районного Будинку культури Ігоря Шелегеду. За сумлінну працю, відповідальне ставлення до професійних обов’язків та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури і майстрів народного мистецтва відзначили прибиральника службових приміщень Марківського районного Будинку культури Світлану Карпенко.

В свою чергу помічниця народного депутата Сергія Шахова Юлія Тимошенко також привітала винуватців Дня працівників культури та вручила пам’ятні подарунки та подяки.

 

По закінченню урочистої частини гості свята подарували присутнім яскраву концертну програму та незабутній гарний настрій. Загалом весь феєричний концерт шановних гостей пройшов в дуже теплій, навіть жаркій атмосфері. Марківчани та гості селища вщент заповнили святкову залу й невтомно плескали в долоні й вигукували: «Браво!!!». Юна аудиторія не стримуючі своє захоплення танцювали протягом всього святкового дійства. Дуже привітні, щирі, запальні, безмежно геніальні виконавці поділилися з численними слухачами своїм безмежним талантом виконання українських пісень на різну тематику та стилістичну направленість. Ніхто не лишився байдужим в залі й кожен міг вподобати для себе музику для душі.

Щиро дякуємо за візит й сподіваємося на нові зустрічі!!!