Прес-центр20 березня 2018, 12:03

Марківський відділ Старобільської місцевої прокуратури повідомляє

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури на виконання вимог ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», ст. 22 Закону «Про попереднє ув’язнення», галузевого наказу виконувача обов’язків  Генерального прокурора України №161-2016, проведено перевірку вимог законодавства України про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, пожежну безпеку, технічної обладнаності та організації діяльності спеціальної установи – ізолятора тимчасового тримання № 4 Головного управління Національної поліції в Луганській області.

В ході проведення перевірки було виявлено численні порушення вимог законодавства України. Зокрема, мають місце порушення низки норм належного матеріального – побутового, медико – санітарного забезпечення в’язнів та вимог Правил пожежної безпеки України, що, в свою чергу, призводить до порушень конституційних прав громадян, та неповною мірою відповідають вимогам чинного законодавства та міжнародним нормам і стандартам.

З метою усунення вказаних порушень законодавства, Старобільською місцевою прокуратурою на адресу начальника ІТТ № 4 ГУНП в Луганській області спрямовано вказівку з вимогою негайного усунення недоліків та притягнення винних осіб до відповідальності.

Додержання вимог законодавства щодо забезпечення матеріально – побутового та санітарно – епідеміологічного стану ізолятору перебуває на постійному контролі Марківського відділу Старобільської місцевої прокуратури в Луганській області.

Начальник Марківського відділу                О. Романенко