Прес-центр17 липня 2019, 17:07

Молодь Марківщини переходить до активних дій

Молодь – потужний людський ресурс і рушійна сила подальшого розвитку суспільства. Підтримка молодих людей, залучення їх до творчої, активної участі в житті району – це інвестиції в розвиток громади. Так, нещодавно ініціативна група молоді Марківщини звернулися до голови райдержадміністрації Ігоря Дзюби з пропозицією обговорити розвиток молодіжної політики в райцентрі. На таку активність Ігор Анатолійович відгукнувся миттєво й призначив зустріч у неформальній обстановці. Окрім активної молоді до обговорення долучилися небайдужа громадськість селища. На початку Ігор Дзюба озвучив основний напрямок зустрічі – це створення молодіжної ради. Адже у молоді є багато питань, проблем, а також ідей для їх вирішення, та дорослі не завжди знають про них. Тому пропонується створити молодіжну раду, яка утворюється з метою залучення молоді до розв’язання та реалізації державної молодіжної політики, покликана сприяти взаємодії виконавчих органів влади та молоді, забезпечувати узгодженість дій у вирішенні питань, пов'язаних із життям молоді та її участю в усіх сферах життя суспільства, проведенням інформаційно-роз’яснювальної роботи серед молоді та консолідації молодіжного руху. Присутні активно підтримали таку пропозицію й охоче висловили свої задуми та креативні ідеї у цьому напрямку. Тож, у процесі жвавого обговорення обрано голову ініціативної групи з присутніх, який далі буде уповноважений представляти інтереси молоді громади.

Першим кроком стала організація створення систематичної дискотеки на літньому танцювальному майданчику, що біля будівлі районного Будинку культури. Шкільна молодь охоче погодилась долучитися до приведення зазначеного майданчика до належного стану, щоб вже цієї суботи змістовно відпочити в колі однолітків.

Надалі ініціативна група планує обговорення чіткого плану реалізації своїх задумів та мрій, які буде узгоджуватись та підтримуватись місцевою владою.  Детальна інформаційна кампанія щодо створення молодіжної ради буде висвітлюватися на сторінках нашого сайту, слідкуйте за новинами!