Прес-центр5 жовтня 2018, 18:10

На Марківщині урочисто привітали працівників освітньої галузі району

Традиційно в першу неділю жовтня Україна відзначає День вчителя. Сааме з цєї нагоди, 5 жовтня, у районному Будинку культури відбувся святковий концерт, присвячений працівникам однієї із найблагородніших професій – педагогам.  Цього дня осередок культури зібрав освітян з усього району. З привітальним словом до вчителів, вихователів, викладачів, майстрів, ветеранів освітянської галузі, зусиллями яких твориться майбутнє нашого краю, всієї нашої держави, звернувся голова Марківської райдержадміністрації Ігор Дзюба. У своїй промові він переказав вітання від голови Луганської облдержадміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, а також підкреслив, що учитель – це професія для обраних, до вчителя ідуть зі своїми негараздами і радощами, черпають сили для підкорення нових висот, бо він заглядає в минуле, живе в сьогоденні і прокладає місток у майбутнє. Саме він відповідає за те, яким буде майбутнє рідної Батьківщини і нашої країни.

    Теплі та щирі слова привітання в адресу освітян також пролунали від голови районної ради Андрія Лигути, начальника відділу освіти райдержадміністрації Анатолія Бородавки та голови профспілки працівників освіти Марківського району Світлани Сенченко.

За самовіддану працю, високий професіоналізм, досягнуті успіхи у справі навчання і виховання підростаючого покоління та з нагоди свята кращі із кращих освітян Марківщини були відзначені обласними відзнаками, грамотами райдержадміністрації та районної ради, грамотами відділу освіти Марківської райдержадміністрації.

 Подяки та сувеніри від народного депутата України Сергія Шахова вручила помічник народного депутата в Марківському районі Юлія Тимошенко. Також привітав освітян заступник військового комісару Марківського об’єднаного районного військкомату, майор Сергій Бабай.

По завершенні урочистої частини, на освітян чекав святковий концерт підготовлений відділом культури райдержадміністрації за участі аматорів районного Будинку культури, вихованців Школи естетичного виховання та учасників художньої самодіяльності Центру дитячої творчості.

 Так співпало, що сьогодні свій ювілей відзначає завідуюча районним методичним кабінетом відділу освіти Світлана Босенко. Тож всі присутні мали змогу привітати іменинницю з подвійним святом.

 Загалом спостерігалась святкова затишна атмосфера.

 За час професійної діяльності педагог навчає тисячі дітей, віддаючи кожному з них частину свого серця. Вчитель має стрижень, фундаментом якого є любов до дітей, до своєї країни і Марківщині є чим пишатися. 

Зі святом, шановні освітяни Марківського району!