Прес-центр25 липня 2017, 11:07

ПАМ’ЯТКА НАСЕЛЕННЮ

Марківська райдержадміністрація нагадує

Оповіщення населення про надзвичайні ситуації “УВАГА ВСІМ!” – це головний сигнал цивільного захисту. Подається включенням сирен, а також інших сигнальних засобів, для привернення уваги населення в екстремальних випадках. Почувши цей сигнал, негайно увімкніть гучномовець, радіоприймач або телевізор і слухайте повідомлення управління (відділу) з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста (району). На кожний випадок надзвичайних ситуацій управлінням (відділом) з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення готуються варіанти повідомлень, які потім, з урахуванням конкретних подій, корегуються. Інформація передається протягом 5 хвилин після подачі звукових сигналів (сирени, гудки і т.д.). Вислухавши це повідомлення кожний повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками. Повідомлення управління (відділу) з питань НС та ЦЗН міста (району), включає: місце і час виникнення надзвичайної ситуації; розміри та її масштаби; час початку та тривалість дії факторів ураження; територія (райони, масиви, вулиці, будинки і т.д.), яка потрапляє в осередки (зони) ураження; порядок дій при надзвичайних ситуаціях; інша інформація.

ГРОМАДЯНИ! ПАМ’ЯТАЙТЕ! Кожне повідомлення управління (відділу) з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста чи району може і буде відрізнятися одне від одного.

ЗМІСТ КОЖНОГО ПОВІДОМЛЕННЯ буде залежати від екстремальних умов, розмірів, тривалості та масштабів можливих наслідків надзвичайних ситуацій, ступеню небезпеки факторів ураження для населення міста чи району.

КОЖНИЙ ГРОМАДЯНИН повинен знати телефони управління (відділу) з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста (району) і першочергових аварійно-рятувальних служб.