Прес-центр15 лютого 2019, 09:02

Привітання голови Марківської райдержадміністрації з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з 30-ю річницею виведення радянських військ з Афганістану

Шановні ветерани війни в Афганістані, воїни-інтернаціоналісти, члени сімей воїнів-афганців! Шановні учасники бойових дій на території інших держав!

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 30-та річниця виведення радянських військ з Афганістану.
Зі всіх сучасних збройних конфліктів афганська війна була найкривавішою, її тінь торкнулась майже кожної української родини.
Вона стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей - тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто безмежно довгими й тривожними днями і ночами чекав дома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів.
Сьогодні ми вшановуємо пам'ять загиблих. Ми схиляємо голову перед їх подвигом, мужністю та витримкою. Висловлюємо найщиріші співчуття сім’ям загиблих воїнів, Марківщина глибоко сумує поряд з вами, вічна пам’ять героям.
Час не підвладний викреслити з пам’яті героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язку, що продемонстрували наші земляки, яким довелося нести нелегку військову службу в горах Афганістану.
Переконаний, що ваш досвід, високі моральні якості, активна громадянська позиція, професіоналізм й надалі служитимуть ствердженню миру і злагоди на благодатній українській землі.
У цей пам’ятний день бажаю вам та вашим родинам міцного здоров'я, щастя і нових звершень в ім’я нашої Батьківщини-України.
Честь вам і слава!
З повагою,
Голова Марківської районної державної адміністрації Ігор Дзюба