Прес-центр19 листопада 2018, 14:11

Районні заходи до Міжнародного Дня толерантності

16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів терпимості. В 1996 році Генеральна Асамблея запропонувала державам-членам щорічно 16 листопада відзначати Міжнародний день толерантності, приурочивши до нього відповідні заходи, орієнтовані як на навчальні заклади, так і на широку громадськість. Цього дня центральній районній бібліотеці пройшов захід до Дня толерантності «Рівні, але різні».
Складовою частиною роботи бібліотек по національно-патріотичному вихованню є сприяння формуванню у користувачів нової толерантної думки, відкритості, бажання і вміння зрозуміти. Дуже важливо навчити дитину з самого дитинства не засуджувати інших і не боятися «особливих» дітей, вміти співчувати, бути толерантним. Бібліотекар Олена Височин – Квятковська познайомила дітей із афоризмами про толерантність, разом відгадали загадки про совість, дружбу, правду, що кожен із них повинен замислюватися над своїм відношенням до інших, вмінням правильно підтримати один одного, поважати людей, бути терпимим. Поговорити про важливе допомогли добрі мультфільми, в яких закладена глибока ідея. 
Наприкінці переглянули відео про книги, в яких виховують толерантність. Цікавим та захопливим для всіх стало створення «дерева толерантності».
В Україні, як багатонаціональній державі з різними культурами та релігіями, терпимість до інших є головним чинником внутрішньої стабільності та мирного розвитку.