Прес-центр18 жовтня 2017, 14:10

Російські окупанти розповсюджують брехню

Представники незаконних збройних формувань (НЗФ) на окупованій території постійно розповсюджують інформацію, що ЗСУ порушують режим тиші та б’ють з крупнокаліберної зброї. В цій статті розповідається, як окупанти своєю брехнею намагаються приховати своє справжне обличчя та у всьому звинуватити  українських військових.

Російські окупаційні війська не припиняють обстрілювати позиції ЗСУ. Ворог веде вогонь з кулеметів, автоматичних гранатометів, важких мінометів, танків, артустановок, зенітних установок. За минулу добу ворог відкривав вогонь 66 разів, з них 28 на Луганському, 21 на Донецькому і 17 на Маріупольському напрямках.

На Луганському напрямку по опорних пунктах сил АТО поблизу Новозванівки ворог стріляв з автоматичних гранатометів та важких мінометів. Також вели вогонь з мінометів калібру 82 та 120 мм, здійснено 6 обстрілів з 122-мм самохідних артустановок.

На Донецькому напрямку найважче було неподалік Луганського, де наші опорні пункти опинилися під вогнем важких мінометів, танків і самохідних артустановок. Важкі міномети противник використовував і по опорних пунктах в районі Новоселівки і Березового. По захисникам Авдіївки, Кам'янки і шахти Путилівська (Бутівка) ворог вів вогонь з кулеметів, автоматичних гранатометів та зенітної установки.

На Маріупольському напрямку укріплення ЗСУ неподалік Широкино, Старогнатівки, Павлополя і Талаківки російські окупанти обстрілювали зі стрілецької зброї і гранатометів, а поруч Новотроїцького крім того ще й з мінометів калібру 120 мм.

СБУ