Прес-центр30 листопада 2018, 15:11

Розвиток тваринництва

Підтримка розвитку тваринництва в приватному секторі району є одним з пріоритетних завдань керівництва райдержадміністрації. Нині на території району проводиться виплата державної дотації особистим селянським господарствам згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 107.

Таку виплату нещодавно отримав житель с. Тернівка Марківського району Олександр Ілляшов. В своєму господарстві він утримує 15 голів ВРХ, з них – 8 корів. Загальна сума державної дотації, яку отримав власник худоби, склала близько 4 тис. грн.

В яких умовах вирощує худобу господар «сімейної ферми», бачили сьогодні начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Володимир Каркачов та голова Гераськівської сільської ради Ніна Плахотя.

 Під час розмови, Олександр Ілляшов розповів про свій візит до Республіки Польща, організований Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності спільно з Програмою розвитку ООН в Україні в рамках проекту «Популяризація підприємництва серед населення, що постраждало від конфлікту в Україні». За словами власника «сімейної ферми», найцікавішим було знайомство з успішними практиками ведення бізнесу, сучасними механізмами підприємницької діяльності, шляхами налагодження бізнес-контактів для розширення ринків збуту товарів та послуг. Дещо з побаченого Олександр Ілляшов має намір втілити у власному господарстві. А поки що, всі сили господар буде спрямовувати на збільшення поголів’я у своїй невеликій, але власній фермі.