Прес-центр5 липня 2018, 16:07

Служба у справах дітей постійно проводить профілактичну роботу з родинами, які опинилися у складних життєвих обставинах

Службою у справах дітей постійно проводяться профілактичні рейди відповідно графіку проведення перевірок стану проживання та виховання дітей, які перебувають на обліку служби у справах дітей як такі, що знаходяться у складних життєвих обставинах. На первинному обліку служби у справах дітей станом на 01.07.2018 року перебуває 22 дитини - сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування (3 дитини виховуються в прийомних сім’ях; 17 дітей виховуються в сім’ях опікунів (піклувальників) з них 1 дитина проживає за межами району; 2 дитини проживають в дитячому будинку сімейного типу;  1 дитина перебуває та навчається в м. Щастя у відділенні ВП «РЦПО ЛНУ імені Тараса Шевченка». На території Марківського району налічується 8 прийомних сімей в яких виховується 18 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (3 дитини, які перебувають на первинному обліку нашої служби, з них 2 дитина після 18 років, 15 дітей, які влаштовані до прийомних сімей з інших територій). 

Контроль за умовами проживання та виховання дітей, які виховуються в  прийомних сім’ях проводиться 1 раз на квартал. Діти, які перебувають під опікою, піклуванням обстежуються не рідше 1 разу на рік.  Протягом  звітного періоду службою було відвідано 8 сімей та складено 16 актів обстеження житлово – побутових умов у цих сім’ях; 5 актів обстеження житлово-побутових умов дітей, які проживають в сім’ях опікунів, піклувальників. На території району проживають 4 дитини, які перебувають на первинному обліку інших служб, але взяті під опіку нашими сім’ями з території району.     На обліку служби у справах дітей перебуває 5 дітей через складні життєві обставини (невиконання батьками батьківських обов’язків по відношенню до дітей). На даний час до Марківського районного суду подано позовну заяву про позбавлення батьківських прав матір за неналежне виконання батьківських обов’язків по відношенню до малолітньої дитини.

Службою у справах дітей разом з Марківським ВПГУНП, центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді проведено 45 оперативно – профілактичних рейдів, відвідано 52 сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах.

За І півріччя 2018 року служба у справах дітей приймала участь у судових засіданнях з різних питань, що стосується соціального захисту дітей, а саме: виїзд дитини за кордон без згоди батька або матері; встановлення місця проживання малолітньої дитини; зниження шлюбного віку та надання права на шлюб неповнолітній особі; скоєння кримінального правопорушення неповнолітньою особою; позбавлення батьківських прав батька по відношенню до малолітньої дитини;  стягнення аліментів з батька на користь дитини.

 На території району проживає 6 сімей усиновлювачів в яких виховується 7 дітей. Складено 1 звіт про умови проживання та виховання  усиновленої дитини.

Станом на 01.07.2018 року на обліку служби у справах дітей перебуває 2 сім’ї кандидатів в усиновлювачі, які бажають взяти на виховання та спільне проживання до своєї родини дитину до 5 років та виховувати її в сімейному затишку, створити стабільні та гармонійні умови для її  життя.

На даний час на території Марківського району 1 прийомна родина, яка виховує 2 дітей позбавлених батьківського піклування, виявила бажання взяти на виховання та спільне проживання, ще від 5 до 8 дітей та створити на базі свої родини дитячий будинок сімейного типу.

Ведеться робота, щодо купівлі будинку для даної родини з усіма комунальними зручностями для виховання та спільного проживання дітей.

Інформація надана Службою захисту дітей Марківської райдержадміністрації