Прес-центр10 травня 2018, 08:05

Свято Перемоги на Марківщині

Урочисті заходи з нагоди 73-ї річниці Великої Перемоги над нацизмом в Другій світовій війні в селищі Марківка розпочалися святковою ходою до Братської могили головною вулицею райцентру  за участі військовослужбовців Марківського ОРВК, прикордонників, працівників поліції та пожежно-рятувальної частини. Поряд з ними крокували представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій району, громадськості, учнівська молодь.

Біля Братської могили на честь воїнів-визволителів відбувся мітинг-реквієм. З вітальним словом до ветеранів та усіх присутніх звернувся голова райдержадміністрації Ігор Дзюба, який зазначив: : «Ми завжди пам’ятаємо про безсмертний подвиг, про самопожертву та відвагу ветеранів, низько вклоняємося їм за Перемогу! Це – день честі і слави наших батьків і дідів, які зі зброєю в руках боролися проти ворога. Це – день пошани наших матерів, які витримали важкий тягар війни. Це – день скорботи і печалі за полеглими воїнами. Нам і сьогодні доводиться захищати рідну землю. І наші мужні земляки знову показують справжній героїзм, бо український народ перемагає не лише зброєю, а й силою духу. У цей світлопам’ятний день низько вклоняємося всім ветеранам, які подарували нам не тільки мирне життя, але й власним прикладом показали, як треба боротися, аби перемогти».

Щирі слова подяки адресували ветеранам війни голова районної ради Андрій Лигута, комісар Марківського ОРВК Юрій Шемякін, заступник голови громадської організації «Марківська районна організація ветеранів України ім. А.І. Єременка» Віктор Андрієнко та благочинний Марківського району Протоієрей батюшка Григорій  .

У пам’ять про тих, хто не повернувся з війни, а також воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну, учасники мітингу поклали пам’ятну гірлянду та квіти до меморіалу загиблим односельцям та вшанували хвилиною мовчання. На їх честь лунав і військовий салют.

Кульмінацією свята став мотопробіг «Пам’ятаємо дідів своїх», у якому взяло участь біля 10 «байкерів». Стартували вони на площі біля райдержадміністрації, рушивши з прапорами України вулицями райцентру.

Потому на селищному стадіоні «Нива» розпочався обласний турнір з греко-римської боротьби пам’яті майстра спорту В.В. Геращенка.

Цього дня у всіх населених пунктах району пройшли святкові заходи з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Вічна слава загиблим героям і безмежна вдячність усім живим!