Прес-центр25 листопада 2019, 09:11

«Україна пам’ятає – світ визнає!»

День пам'яті жертв Голодомору - пам'ятний день в Україні, який припадає на четверту суботу листопада. У цей день о 16:00 щорічно проходить загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку пам'яті», коли українці шанують пам'ять померлих, поставивши свічку біля пам'ятника жертвам голодоморів або на своєму підвіконні.

Протягом тижня, присвяченого вшануванню пам’яті загиблих від Голодомору, у загальноосвітніх заклада освіти району були проведені виховні години, уроки пам’яті та відеоуроки. Класоводи та класні керівники з допомогою презентацій та документальних фільмів намагалися донести до учнів інформацію про найтрагічніші події в історії нашого народу. Особлива увага приділялась оформленню приміщень, де проводились заходи: дотримання скорботних кольорів, використання композиції із колосків, кетягів калини, перетягнутих траурною стрічкою, хліба та рушників. А ще кожна виховна година завершувалась запаленням свічок і вшануванням хвилиною мовчання усіх померлих від страшного голоду.

23 листопада жителі Марківського району приєдналися до всеукраїнської  акції «Запалімо свічку пам’яті».

У цей день було приспущено державні прапори України на адміністративних будівлях органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, учбових закладів району, а священнослужителі провели панахиди, поминальні служби за померлими від голоду.