Прес-центр2 травня 2018, 17:05

В райдержадміністрації відбулася розширена нарада

Розширену нараду з керівниками агроформувань, підприємств, установ, організацій району і головами сільських рад, яка сьогодні відбулася в залі засідань райдержадміністрації, під керівництвом голови вказаного органу виконавчої влади Ігоря Дзюби, розпочали з підсумовування роботи за попередній місяць. Про досягнення марківських спортсменів та проведені заходи доповідала перший заступник голови райдержадміністрації Олена Цовма. Також вона ознайомила присутніх з подіями, проведення яких планується в травні, серед них відзначення Дня пам’яті та примирення, 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світловій війні, районна спартакіада серед учнівської молоді, свято останнього дзвоника та інші. Олена Олександрівна закликала присутніх керівників взяти активну участь у районних дійствах та ознайомити про їх проведення свої колективи.

Про заплановану роботу Марківської районної ради у поточному місяці учасників наради ознайомив голова районної ради Андрій Лигута.

Піднімалося питання  й підвищення тарифів на водопостачання. Так, голова райдержадміністрації Ігор Дзюба дав доручення заступнику Ігорю Копатьку тримати під контролем створення в районі комунального підприємства «Марківкавода», щоб розмови щодо покращення добробуту марківчан підтверджувалися ділом.

Про підсумки проведення місячника благоустрою та «Дня довкілля» доповідала начальник відділу містобудування, архітектури, ЖКГ, будівництва та інфраструктури райдержадміністрації Тетяна Качмарик. За її словами, станом на 26.04.2018 року було виявлено та ліквідовано 79 стихійних сміттєзвалищ. Приведено до належного санітарного стану 12 скверів, 11 дитячих та 25 спортивних майданчиків, впорядковано 40 кладовищ. Очільник району звернувся до керівників відповідних підприємств відремонтувати та привести до належного стану пам’ятники та місця поховань героїв Другої світової війни, віддавши, таким чином,  данину шани односельцям-визволителям.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Сергій Брюховецький поінформував присутніх про роботу очолюваної ним установи, зокрема, в напрямку призначення та надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Як повідомив посадовець, з початку опалювального сезону субсидіями на житлово-комунальні послуги та тверде паливо скористалося 3179 сімей.

Присутні також обговорили питання ремонту доріг та автобусного сполучення з м. Сєвєродонецьк.