Прес-центр3 грудня 2018, 15:12

В райдержадміністрації відбулася розширена нарада

Розширену нараду з керівниками агроформувань, підприємств, установ, організацій району і головами селищної, сільських рад, яка сьогодні відбулася в залі засідань райдержадміністрації, під керівництвом голови вказаного органу виконавчої влади Ігоря Дзюби, розпочали з обговорення плану районних заходів в умовах введення воєнного стану в Україні і Луганській області.

Військовий комісар Марківського районного об’єднаного військового комісаріату Юрій Шемякін у своєму виступі наголосив, що часткова мобілізація буде проведення лише у випадку оголошення її Президентом України. На даний час її проведення в районі не планується, поки що проводяться заходи з оповіщення резервістів першої черги.

Про заходи, вжиті прикордонної службою в умовах введення воєнного стану, присутніх поінформував начальник відділу прикордонної служби «Марківка» І категорії (тип Б) Владислав Шевчук. За його словами, на сьогодні обмежено в’їзд іноземців, перш за все громадян Російської Федерації. Стосовно громадян України жодних обмежень на кордоні не запроваджується.

Голова райдержадміністрації Ігор Дзюба звернув увагу присутніх на перенесення перших виборів депутатів та голів Марківської селищної ради об’єднаної територіальної громади у зв’язку з введенням воєнного стану.   

Про стан відвідування учнями навчальних занять і дотримання температурного режиму в закладах освіти району доповідав начальник відділу освіти райдержадміністрації Анатолій Бородавка. Станом на 03.12.2018 заняття не відвідує 185 школярів, що становить 13,8% від загальної кількості. Середній температурний режим в класах та кабінетах становить +17° – +18°. У зв’язку зі зростанням кількості хворих на ГРВІ, з 27.11.2018 навчальний процес призупинено в Височинівській ЗОШ І-ІІ ступенів.

З переліком заходів, проведення яких планується на наступному тижні, учасників нарада ознайомила перший заступник голови райдержадміністрації Олена Цовма.

З 7.00 04.12.2018 до 15.00 05.12.2018 року в районі планується проведення командно-штабних навчань єдиної державної системи цивільного захисту, про це у своєму виступі говорив головний спеціаліст з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Володимир Чередниченко.

На особистий контроль голова райдержадміністрації Ігор Дзюба взяв стан захисних споруд, звернувшись до керівників підприємств, установ, організацій району, негайно привести їх до відповідних норм.

Про проведення 20.12.2018 року чергової тридцятої сесії районної ради учасників наради ознайомив голова районної ради Андрій Лигута.