Прес-центр15 липня 2020, 13:07

Відбулося чергове засідання районного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2020/21 року

Сьогодні начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Тетяна Качмарик за дорученням першого заступника, в.о. голови райдержадміністрації Олени Цовми провела засідання районного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2020/21 року.

На порядку денному засідання було розглянуто наступні питання:

1. Про хід виконання заходів з підготовки до опалювального сезону 2020/21 року за плановими показниками та проблемні питання підприємств, організацій, установ в ході підготовки (план на 15.07.2020 року 50 %).

2. Про облаштування засобами дистанційної передачі даних комерційних вузлів обліку газу на підприємствах, установах, організаціях району.

3. Про стан розрахунків та погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

4. Про технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання, затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15 травня 2015 року № 285, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 08 червня 2015 року за № 674/27119.

5. За результатами протокольних доручень засідання обласного штабу з підготовки до зими з метою запобігання виникнення поривів на електромережах через несприятливі погодні умови, захаращеність зеленими та сухостійними деревами і кущами балансоутримувачам ліній електропередач провести уздовж мереж роботи з обрізки дерев.

6. Різне.

В ході роботи штабу, було заслухано звіти керівників підприємств житлово-комунальної  та соціальної сфери району про стан виконання запланованих заходів з підготовки до осінньо-зимового періоду 2020-2021 років, також відбулось обговорення проблемних питань, які можуть виникнути в процесі підготовки.

 За результатами засідання, з кожного з питань було надано відповідні доручення, зокрема деякі з них:

1. Забезпечити виконання заходів з підготовки об’єктів до зими в обсягах передбачених планом поетапної підготовки об’єктів до роботи в опалювальний період 2020/21 років згідно затвердженого Плану.

2. Продовжити роботу з облаштування/дооблаштування засобами дистанційної передачі даних комерційних вузлів обліку газу по соціально важливим споживачам.

3. Посилити контроль за станом розрахунків за житлово-комунальні послуги та енергоносії.

4. Забезпечити усунення захаращеності зеленими та сухостійними деревами і кущами ліній електропередач уздовж мереж.