Прес-центр28 вересня 2017, 14:09

Вперше, на території району втілено в життя проект «БЕЗПЕЧНЕ СЕЛИЩЕ»

На території селища Марківка запрацювала система централізованого зовнішнього відеоспостереження у рамках проекту «Безпечне селище».

З ініціативою реалізації проекту «Безпечне селище» виступили активісти Громадської ради при Марківському відділі поліції. Ініціатива громадськості була підтримана головами районної та селищної рад та після прийняття позитивного рішення на сесіях рад, були виділені кошти на встановлення та підключення системи.

Сьогодні, на центральних вулицях смт. Марківка встановлено шість камер зовнішнього відеоспостереження. Камери працюють цілодобово та фіксують події, що відбуваються на вулицях та у місцях масового скупчення людей.

Монітори спостереження та сервери для збереження запису з відео камер встановлені не тільки в черговій частині Марківського відділу поліції, а й в кабінетах голів районної та селищної ради для ретельного та прозорого контролю.

За ситуацією у місті, яку фіксують камери зовнішнього відеоспостереження, цілодобово спостерігають поліцейські, які заступають на чергування до чергової частини. В разі потреби черговий може швидко зреагувати та негайно направити на місцеподії слідчо оперативну групу для своєчасного попередження правопорушення та швидкого розкриття кримінального злочину.

Необхідне також зазначити, що відео з камер відеоспостереження може стати цінним доказом при розслідуванні кримінальних або розгляді адміністративних правопорушень.

Робота по реалізації цього вкрай важливого для забезпечення безпеки громадян проекту продовжується. Натепер проводяться монтажні роботи з встановлення ще більше як десяти відеокамер на вулицях селища Марківка.

За інформацією
Марківського відділу поліції