Прес-центр17 cічня 2019, 11:01

Засідання організаційного комітету щодо відзначення Дня Соборності України

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. За дорученням голови Марківської райдержадміністрації Ігоря Дзюби, 17 січня,  відбулося засідання організаційного комітету під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Олени Цовми, з метою належної підготовки  та відзначення в районі Дня Соборності України.  В нараді взяли участь начальники управлінь, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників районних служб, представників освітніх установ, керівників підприємств, установ та організацій селища.

 Учасники зібрання обговорили формат і порядок проведення заходу, проведення культурно-мистецької програми. Окреслено ряд інших організаційно практичних аспектів проведення заходу.

Як зазначили учасники зібрання  - головні ідеї, які хочемо закласти у відзначенні Дня Соборності України, 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки - це єдність українських земель й українського народу, виховання патріотизму на героїчних прикладах історії України.

За підсумками засідання урочистості до Дня Соборності України заплановані на 22 січня 2019 об 11.00 годині в залі засідань Марківської райдержадміністрації. Всі задіяні структури отримали відповідні завдання по підготовці проведення заходу.