Прес-центр10 травня 2018, 16:05

Засідання робочої групи

В минулому році, в рамках реалізації програми ПРООН «Безпека та правосуддя в Україні», п’ять мініпроектів з питань  громадської безпеки та соціального згуртування, поданих громадськими організаціями району, були відібрані до фінансування. Серед них: «Інноваційні енергоефективні заходи з вуличного освітлення с. Кризьке. Модернізація з використанням ВДЕ (енергії сонця)»;  «Інноваційні енергоефективні заходи з вуличного освітлення с. Сичівка. Модернізація з використанням ВДЕ (енергії сонця)»;

«Встановлення в громадських місцях Марківського району системи відеоспостереження з метою поліпшення стану охорони громадського порядку та профілактики вуличної злочинності в ключових громадських місцях»; «Створення матеріально-технічної бази для онлайн (Skype ) консультування центром надання безоплатної вторинної правової допомоги у співробітництві з Марківським ресурсним центром розвитку громад»; «Закупівля та встановлення дитячого майданчика, який буде розташовано в с. Веселе Кабичівської сільської ради».

Про стан їх реалізації сьогодні в райдержадміністрації на черговому засіданні робочої групи з громадської безпеки доповідали члени ініціативних груп. Зустріч відбулася за участі першого заступника голови райдержадміністрації Олени Цовми та спеціаліста з мобілізації громад ПРООН Аліни Лебедєвої.

Про дієвість та стан впровадження проекту зі встановлення в громадських місцях системи відео спостереження в с. Бондарівка  доповідав член громадської організації «Моя Марківщина» Сергій Рипало. За його словами, дана система дає можливість швидше виявити правопорушення в громадських місцях.

А от бажаючих скористатися послугою онлайн-консультування з питань правової допомоги  в Марківському ресурсному центрі, запрошуємо за адресою: смт Марківка, вул. Центральна, буд. 18, каб. 204.